Min blogg- mina tankar om livet och världen

Ha ödmjukhet till allt som livet vill lära dig och se till att lära dig allt det du vill av livet!

23.02.2013 23:37

Sen jag började min inre resa och valde att verkligen satsa på mig själv och mitt välmående har jag bestämt mig för att testa olika saker, utmana mig och ge mig chansen att nå djupare insikter. Jag vill ge mig redskap till ett bättre mående och varande. Jag vill nå djupare i mitt inre och ge min själ mer utrymme i den stressande vardagen. Jag har en önskan om att lära mig ännu mer om vad just min kropp och själ behöver och vill. Jag är medveten om att vi aldrig blir fullärda utan alltid kan lära oss mer och att varje utmaning i livet är en fantastisk möjlighet till lärande.  Vi lär, utmanas och förändras så länge vi lever och vi kan i mycket stor utsträckning själva påverka och välja vilken inriktning vi vill ha på vårt lärande.  

 

Öva på att Låta inriktningen i ditt lärande gå via ditt hjärtat för hjärtat leder dig alltid rätt.    

 

Jag och mamma bokade in oss på en helgretreat, med yoga och meditationsövningar från tidig morgon till sen kväll.  Det var en annorlunda upplevelse och gav mig många lärdomar i min inre resa och mer tankar till min bok. Det hela började på fredagen med att jag drack 16 glas saltvatten och gjorde yoga övningar till. Detta för att rensa tarmsystemet, rena min kropp från gifter och öka kroppens chanser att hålla sig frisk och välmående. Efter det följde två dagar med intensiv yoga och meditation. Jag upptäckte vilket fantastiskt redskap yogan är för våra kroppars välmående, spänst och kondition – en fulländad träningsform där ingen del av kroppen blir bortglömd.  Meditationen tycker jag fortfarande är väldigt svårt att få till men tror verkligen att det hjälper vilsna eller stressade själar till ro. Det är en gedigen visshet, kunskap och lärdom som ligger bakom dessa uråldriga metoder.  I framtiden vill jag gärna ägna mer tid åt dessa men just nu får jag nöja mig med det lilla. Jag får helt enkelt finna mig i att jag är en arbetande tre barns mor med många järn i elden och mycket vilja, men inte all tid i världen. Jag har börja med lite morgon yoga för att väcka kroppen lugnt och stärka delar av kroppen där jag vet att jag är lite svag. Jag är nybörjare i detta men allt jag behövt göra är att bestämma mig för att börja och njuta av lyckan att jag får till det lilla. Även det lilla gör nytta. Små förändringar i vardagen kan göra väldigt mycket i längden. Det gäller att börja någonstans vilken förändring man än bestämmer sig för att man vill ha i sitt liv!

 

En annan förändring som jag tampas med för tillfället är ändrade matvanor. Jag är en oerhört matglad individ som gärna stoppar i mig både det ena och det andra i riklig mängd. Dieten som följde efter tarmsköljningen var inte alls rolig och satte mig verkligen på prov. Det gick i princip ut på att äta kokta grönsaker och sädesprodukter utan krydda eller salt. Ganska smaklöst kan jag säga. Jag fick stå emot mycket som jag älskar men som tur var gällde det bara några dagar. Jag klarade det och gud vad gott allt smakade efter det. Jag tror det är bra att göra utrensningar av våra kroppar någon gång ibland men nästa gång ska jag nog testa något annat än saltvatten.  Men som ordspråket säger ”inget ont som inte för något gott med sig”, min hårda diet har verkligen gett mig en kickstart och en motivation att hålla kvar sundare matvanor. Men jag kommer även i fortsättningen att unna mig läckerheter ibland. Jag är ingen fanatiker och gillar inte överdrifter åt något håll. Det kan lätt få oss att tappa lusten istället. Allt vi tar oss an bör komma ur lust och glädje om långvariga effekter ska nås.

 

Jag är tacksam över allt jag fick uppleva och var med om under denna intensiva helg. Det var verkligen en utmaning för mig och har gjort mig många erfarenheter rikare. I varje situation där vi går emot våra rädslor och bekvämligheter växer vi som människor och blir starkare som individer. Nybörjare eller inte, alla utmaningar i livet är viktiga tillfällen av lärande.  Det är hur du väljer att ta dig an utmaningar och vilken inställning du väljer att ha till ditt lärande och dina förmågor som har betydelse. Så våga och vinn för det är du värd.

 

Jag har funnit min stig!

30.01.2013 18:17

Denna text är lånad av Carolina Gårdheim, Kreativ Insikt. För mig ligger det mycket sanning i dessa rader och de säger mycket om hur vi är ämnade att leva våra liv. Alla är bra på något, alla har saker att glädjas åt och alla har förmåga att känna lycka. Vi borde oftare ställa oss frågor som: Vad är glädje? Vad gör mig lycklig? Vad vill jag ägna mitt liv åt?  Hur kan jag påverka min situation? Det är så lätt att gå vilse i en främmande, skrämmande värld.
Många stigar kommer visa sig för oss under livets gång och det är inte alltid så lätt att hitta rätt men när du väl gör det försvinner alla tvivel. För mig känns det som om jag är mitt i en spännande och väldigt givande resa och jag har en stor tillit till att stigen jag funnit leder mig rätt. Men jag är också medveten om att inget sker utan ansträngning. Det krävs att jag är öppen för de möjligheter som livet ger mig. Om jag inte utmanar mig och prövar mina vingar kan många chanser gå mig förbi. Jag måste släppa kontroll, trygghet och rädslor och våga ge mig ut på okänd mark. Att ge ut en egen bok och själv vara ytterst ansvarig för allt som står i den känns som en stor utmaning för lilla mig. Att delge mina tankar, erfarenheter och upplevelser känns, om jag ska vara ärlig, lite skrämmande. Jag blottar delar av min själ till alla som vill läsa men jag gör det med glädje och entusiasm för jag känner starkt att det är mitt ”kall”. Något jag bara SKA göra. En viktig hållplats på min livsstig.
Min önskan är att inspirera andra till att följa sitt hjärta, finna sin stig och få känna sin ”himla tur”. Jag tror inte att lycka, glädje och harmoni är till för några få utan det är något som vi alla har inom oss. Men i den kaotiska värld vi lever i (och delvis är med och skapar) behöver vi bli påminda och mer medvetna om det.
Min resa har precis börjat och jag ser med glädje och nyfikenhet fram emot att vandra vidare på min unika stig……….på nya upptäcktsfärder, mot nya lärdomar och kunskapsmål.

 

Vad är lycka?

30.12.2012 18:53

Är det att ha mest pengar på banken? Finaste huset i området? Tuffaste bilen i stan eller att resa utomlands minst en gång om året. Jag vet att de allra flesta skulle svara nej på dessa frågor. Alla vet innerst inne att inget av detta gör oss lyckliga på riktigt. Kankse för stunden men inte i längden. Mycket vill ha mer sägs det och det är ett ordsspråk som det ligger mycket sanning i. Det vi behöver bli bättre på är att se de små fantastiska ögonblicken i vår vardag och känna lyckan genom dem. Att kunna njuta i nuet och för stunden är viktigt. Det är något vi behöver öva på och inget som finns i oss per automatik. Jag övar på detta varje dag och jag säger inte att det är lätt men å så härligt när man lyckas. Luciamorgon 2012 var ett sådant magiskt ögonblick för mig. När jag var påväg till jobbet var jag tvungen att stanna upp och bara njuta av vår fantastiska värld. Just denna morgon så gnistrade och glimmade allt omkring mig. Luften var full med glitter. Jag antar att det finns vetenskapliga förklaringar till detta vackra fenomen men för mig var det helt magiskt och en oförklarig lycka spred sig i min kropp. Tyvärr kunde jag inte fånga detta fantastiska på bild men jag vårdar ömt känslan och upplevelsen inom mig. Den lyckan jag kände har ingen prislapp och kom från djupet av min själ. Precis som lyckan man kan känna när man kramar om någon man älskar. Har ni tänkt på att man kan krama sina barn, sin man eller sin hund m.m på olika sätt. Man kan ge en snabbkram, man kan krama kärleksfullt och man kan krama med hela sitt sinne och sin själ. Då känner man hur kärlek och värme strömmar mellan kropparna som magiska strålar. Det är så häftigt när man medvetet exprimenterar med dessa olika nivåer av lycka och kärlek i livet. Pröva får du se!

 

En tid för godhet och kärlek!

28.12.2012 12:27

Jag tror att den nya tidsåldern, paradigmskiftet, eller vad vi nu ska kalla det är tiden då vi människor måste höja vårt medvetande och inse vad vi håller på med. Vart är samhället på väg? Om vi tittar oss omkring finna det så mycket godhet och positivitet. Små mirakel händer dagligen men det är sällan dessa som lyfts fram i media eller människors samtal med varandra. Vi fokuserar mer på tråkigheter och negativitet och där kan vi alla vara delaktiga och byta fokus. En kväll när jag satt framför tv:n, började tårar av glädje att rinna ner för mina kinder. Anledningen var att Tv 4 sände programmet Svenska hjältar och det berörde mig på ett mycket djupt plan. Det var helt rätt program med helt rätt budskap på helt rätt dag (21 december 2012)! Säkerligen ingen slump men jag vill se mer av sådant! Medmänsklighet, godhet och välvilja. Jag tror att detta finns i varje individ men alla har inte funnit rätt förutsättningar för att lyfta fram det. Ju fler som kämpar för godheten och kärleken desto större och starkare blir den! Det finns en universell lag som menar att det vi fokuserar på får vi mer av. Den kallas attraktionslagen och är en väldigt spännande och intressant teori.  Oavsett om du tror att det ligger någon sanning i det eller inte så kan du säkert hålla med om att ingen förlorar på att sprida mer kärlek och hjälpsamhet omkring sig! Vi vill väl alla gå en bättre tid till mötes!?!

Bild från Elisabeth Isaksen (Englas Friskvård)

Ny tidsålder på intågande...

25.12.2012 19:18

21 december 2012 är ett datum som många haft tankar eller funderingar kring. De flesta har nog hört talas om att detta datum var speciellt. Men vad skulle igentligen ske? Skulle jorden gå under? Krockar vi med en planet? Kommer männskligheten utrotas och dö ut precis som dinosaurierna? Den omtalade Mayakalendern sägs ha sitt slut just detta datum och vad kan det egentligen innebära? Detta magiska datum har nu passerat, jorden finns kvar och männskligheten lever vidare. De flesta är nog inte förvånade över detta och det är faktiskt inte jag heller. Jag tror däremot att vi nu går in i en ny tidsålder och en ny upplysningstid. Vi kan inte blunda för att saker händer med vår jord och vårt välbefinnande och att det inte har gått åt det positiva hållt på sista tiden. Jag är övertygad om att den nya tidsåldern handlar om att vi måste höja vårt medvetande, ändra våra prioriteringar och bli bättre på att följa våra hjärtan. Vi måste hjälpas åt att rädda vår värld och oss själva.

Makt, girighet och egoism har länge varit det som styrt världen och mänskligheten.  De som har mycket vill ha mer och generositeten och medmänskligheten har fått stå tillbaka. Vi måste bli bättre på att ta till vara på jordens resurser och hjälpas åt till ett bättre leverne för alla. Stress och ohälsa är vanliga inslag i vardagen. Vill vi ha ett samhälle där teknologin har full fart framåt medan männskligheten kollapsar. Tyvärr kan det vara dit vi är på väg om vi inte tar oss en funderare. Vad är det vi egentligen behöver? Vad bör vi prioritera?

 

<< 1 | 2