Nyaste inläggen och texterna

För Aylan och alla andra som mist sina liv pga. världens orättvisor och obalanser.

09.09.2015 14:06
Jag känner glädje över den kraftansamling jag, vårt land och världen har gjort när det gäller ekonomiskt bistånd och insamlingar av olika slag till de drabbade runt om i världen. Jag känner glädje och tacksamhet men är långt ifrån tillfreds!   Det svarta hållet i mitt bröst växer sig...

Kan drömmar verkligen bli till verklighet?

09.08.2015 10:54
JA det är jag relativt övertygad om att de faktiskt kan. Men att göra drömmar till verklighet är en process i flera steg och med flera betydelsefulla avgöranden på vägen mot förverkligande.  Detta är min lilla förklaringsmodell som inte på något sätt behöver tas för en sanning utan mer som ett...

Våra barn – Vår framtid- våra läromästare

09.08.2015 09:51
Denna text är till politiker, skolchefer, lärare och pedagoger, föräldrar – ja till alla som på något sätt har med barn att göra.   Jag anser att vi behöver tänka till kring våra små och rollen de spelar i samhället. Är de verkligen så små, omdömeslösa och sårbara som vi tycks tro eller...

Tankar om kärlek - skillnaden mellan att älska som människa och konsten att älska med sin själ.

06.07.2015 18:55
Är att älska och att ge kärlek samma sak? För mig finns det väsentliga skillnaden mellan dessa begrepp. Att vrida och vända olika föreställningar och uppfattningar och försöka få fatt på nya insikter är något jag känner stor passion för och att sedan försöka få ner det i skrift är en utmaning jag...

Dualitet, helhet, kärlek

16.05.2015 22:12
Jag har på sista tiden oftare och oftare stött på begreppet DUALITET och det har fått mig att söka i mitt inre för att försöka ta reda på varför. Jag har bland annat känt att dualitet i visa andliga sammanhang ofta upplevs som något negativt. Något som vi ska motverka. Eftersom jag inte tror på...

Vad är kärlek?

28.08.2014 09:04
En självklar fråga kan tyckas men jag har funderat mycket på den senaste tiden. Mitt hjärtas visdom bankar hårdare och hårdare och min själ slår sig mer och mer fri. Det är i alla fall så det känns hur galet det än låter. Jag vet att allt har en mening och att universum bereder sin väg åt var och...