Om boken

Tanken med min bok är att jag vill inspirera andra att söka de svar som är rätt för dem. Jag vill förmedla min tro och den omvälvande världsbild som jag upplevde när jag äntligen började lyssna och vågade tro på mitt hjärta, min känsla och min intuition. Känsla och förnuft, intuition och logik , hjärta och hjärna går inte alltid hand i hand. Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska tro, tänka och göra. Det är inte så lätt att vara människa men när jag valde att våga följa hjärtas väg öppnades helt nya möjligheter. Alla har vi svaren inom oss men vi lever i stressad värld och få av oss tar oss tid att känna efter ordentligt. Men det finns saker som kan underlätta för oss. Hur kan vi hjälpa våra kroppar och själar att nå den tillfredställelse vi alla förtjänar? Det är en av de frågeställningar boken berör.

Boken är indelad i två delar. Första delen är berättelsen om min och min familjs resa genom rädsla och oro. Vi hade pratat om och längtat efter en hund i många år. Just när vi kände att tiden var inne och vi hade funnit vår lilla älskling höll vi på att falla på mållinjen.Vi föll ner i en mörk grop och trodde ett tag att det inte fanns någon utväg. Men tro, hopp och tillit gav oss styrkan att följa hjärtats röst.

Den andra delen beskriver min inre resa. Hur jag öppnade mitt hjärta och fann min sanning. Här ger jag tips och idéer som jag fått till mig och som kan vara till hjälp för den som känner att de vill börja sin inre resa. Det är inom varje individ som den magiska resan måste börja. Vi alla bär på förmågan och möjligheten att vända våra liv och vår värld till det bättre. Steg ett i detta är att faktiskt tro på denna förmåga, tro på våra inneboende krafter, tro att vi kan!

I boken resonerar jag en hel del kring vår traditionella skolmedicinska syn kontra den alternativa medicinen och hur den kan hjälpa oss människor till ett bättre välmående. Enligt skolmedicinen skulle min son hålla sig borta från pälsdjur i all framtid. Det skulle begränsa hans liv och glädje enormt eftersom han älskar djur och många av hans närmsta vänner har katt. Går inte att beskriva den lycka jag känner när jag tänker på att vi fann en väg bort från denna sanning. Jag tror på det holistiska synsättet där människan är mycket mer än bara en kropp. Kropp, sinne och själ är sammankopplade och vi måste bli bättre på att finna orsakerna till problemen och inte enbart bota symtomen. Jag hoppas att vi är påväg mot en tid där de olika synsätten kan gå hand i hand och vara komplement till varandra istället för rivaler, Varje enskild individ borde ges möjligheter att själva välja vilken frisk-och/eller sjukvård de behöver utan att det för den skull ska ge olika stora hål i plånboken. Som det är nu är det svårt att välja den alternativa vägen p.g.a. kostnaderna. Lika svårt är det för de som arbetar med de alternativ medicinska metoderna att slår sig in på marknaden och få sina verksamheter att gå runt. Men vi är nog på väg mot bättre tider gällande detta också tror jag. I takt med att folket ökar sin medvetenhet och förstår sina valmöjligheter kommer vi bli mer kräsna och krävande patienter och konsumenter. Detta är också något som jag vill väcka tankar om med min bok.

 

Baksidestext

Äntligen var det dags! Jag hade väntat i närmare 30 år på detta tillfälle och min familj var lika ivriga och lyckliga som jag över att vi tagit steget fullt ut. Vi blev visade in i vardagsrummet och där låg HAN, tätt i hopslingrad med sin bror. Så otroligt söt, så fantastiskt fin. Våra hjärtan smälte som smör i solsken och ingen av oss kunde slita blicken från honom. När jag tog upp honom la han sig tillrätta i mitt knä.  Allt kändes helt rätt och inga tvivel fanns. Vi skulle äntligen bli ägare till en liten hundvalp.  Det vi inte visste när vi överlyckliga åkte hemåt den kvällen var att allt inte skulle bli så självklart och enkelt som vi först trott. Vi hade ingen aning om alla de känslor och livslärdomar denna underbara lilla varelse skulle ge oss. Allt vi visste var att han måste bli vår……

 

 

Vilken himla tur är är en bok som vill inspirera läsaren att hitta vägen till sitt hjärta. En andlig, själslig och verklig må bra bok där kärlek, hopp och tro segrar över tvivel, rädsla och oro. Den är skriven i två delar. I första delen får vi följa familjens kamp för att våga följa sin dröm genom motgångar och rädsla. Kampen om att inte ge upp utan vända hinder till möjligheter. Kampen om att få behålla sin nya kära familjemedlem.

I andra delen beskriver författaren sin inre resa och den process som började inom henne när hon öppnade dörren till hjärtats inre. Hon beskriver hur hon fann sin sanning och delar med sig av sina erfarenheter och tankar kring livet och dess mysterium. Hon ger även tips och idéer på hur vi kan finna våra egna vägar mot lycka och välmående.

 

Beställ boken genom att skicka mail till mig. Går även att betsälla via cdon.com och adlibris. se m.m.