Om mig

Jag är en kvinna i mina bästa år. Alltid. :-)  Jag arbetar som förskollärare, är mamma till 3 barn och älskar allt som har med personlig utveckling och livets lärande att göra. 

Jag har länge haft en känsla av att livet är så mycket mer än vad vi tror och den känslan har  vuxit sig starkare och starkare i mig.  En stor passion i mitt liv har varit att skriva. 2012 hände saker i mitt och min familjs liv som gjorde att jag började skriva ner våra upplevelser. Jag har alltid älskat att formulera mina känslor och tankar till meningar.  Hittills har jag alltid skrivit för min egen skull. Visst har jag långt där i mitt innersta haft en dröm om att en dag få skriva om något som ligger mig varmt om hjärtat som även kunde få betydelse för andra.  Men där har mitt alldeles för förståndiga förnuft försökt få mig att se klarare på saken. Hur skulle det vara möjligt? Vad skulle jag skiva om och vem skulle vilja läsa det? När skulle jag ha tid att skriva? Mitt liv var ju redan fullspäckat som det var. Med jobb och tre barn med läxor och aktiviteter. Men tiden infann sig på något sätt och på luciadagen 2013 höll jag min bok i mina händer. 

Många spännande saker har sedan hänt efter det både i mitt inre och yttre och det är ju inte konstigt alls för allt hör ju ihop. Där är jag fullständigt övertygad idag och livet är fantastiskt och magiskt på så många sätt. 

Jag har de senaste åren gjort många djupdykningar i mig sjäv, ökat min självinsikt, min självkännedom och mitt självvärde. Skalat av många lager av mönster,rädslor, roller och skingrat mycket oro och tvivel på vägen. Känner mig starkare och friare idag och redo att dela med mig ännu mer på något sätt. 

Det finns så oerhört mycket att upptäcka och glädjas av där i djupet av oss själva. 

Därför startar jag 2018  FB sidan  "Natursam" för att nå ut mer och vara till hjälp för de som så önskar. Välkomna att gilla den eller gå med i Fb_gruppen med samma namn. 

 

https://www.facebook.com/natursam/

 

 

Min bok - Mitt mirakel

Ideén till min bok kom som en skänk från himlen. Just när allt kändes som jobbigast och när oro och tvivel malde i mig som värst så fick jag en uppenbarelse. Det låter kanske inte riktigt klokt men jag vet inte hur jag ska förklara det på ett bättre sätt. Allt går förstås att läsa om i min bok men i stora drag så kände jag en våg av tillit skölja över mig. Hinder blev till möjligheter och allt fick en mening. Min bok känns som ett riktigt mirakel för mig och allt startade på en dag som många anser vara värsta otursdagen nämligen  "Fredagen den trettonde". För mig är det inte något annat en en "Himla tur dag" och sedan den dagen har en helt ny världsbild och livsfilosofi vuxit fram i mig.  Jag känner en skyldighet att sprida allt fantastiskt jag fått till mig och varit med om under 2012. Fler måste få ta del av denna magiska verklighet som jag tror att vi alla är en del av.  Livet och alla prövningar blockerar vårt innersta och vi sätter upp hinder för oss själva och vår lycka oftast helt omedvetet. Men jag är övertygad om att hjälp finns till alla....närmare än vi tror. Svaren bär vi inom oss och den dagen vi öppnar vårt innersta och lyssnar på vårt hjärta så kommer de fram.

 

Författar profil

Jessica Örtengren Jonsson

Jag har enda sedan barnsben haft en stor passion för att skriva. Skrivandet har alltid varit ett sätt för mig att bearbeta, reflektera över och bevara livets lärdomar och erfarenheter. Att skriva en bok har varit en dröm jag burit inom mig i många år. Jag har bara inte vetat vad jag skulle kunna skriva om som andra skulle ha glädje av att läsa. Idén till ”Vilken himla tur” kom som en skänk från ovan. Jag kallar denna bok för mitt mirakel och om du läser den förstår du säkert varför.

Vilken läskrets vänder jag mig främst till?

Det enkla svaret på den frågan är ALLA.

Jag skulle vilja beskriva boken som en  "andlig, själslig och verklig må bra bok". En berättelse med mycket hopp, tro och tillit och en beskrivning om hur min inre utveckling fått fart. Jag hoppas och tror att den kan passa i stort sett alla. Alla som vill må bra och ha en positiv syn på livet och världen.

Boken är i första hand tänkt att väcka funderingar och öppna upp för reflektion och ändrade tankebanor hos läsaren. Min tanke är att oavsett vilken tro om världen och livet du har så ska det finnas budskap du kan ta till dig i boken.

Jag hoppas den kan inspirera många till att följa sitt hjärta och finna vägen till sin sanning. Våga tro på att livet har mer att erbjuda än det vi kan ta på och se med blotta ögat. Allt har en mening även om vi inte alltid kan förstå den direkt.  Vägen till lycka och välmående kan vara krokig, jobbig och lång men om vi inte ger upp så kommer vi alla fram till slut. Hur vi väljer att se på vårt liv och de prövningar vi utsätts för kan vara avgörande för hur vi klarar oss ur svåra situationer. Du har alltid ett val!

Tycker du att några av nedanstående områden kan vara intressant att reflektera kring så kan min bok säkert vara extra intressant för dig.

  • trosuppfattning och livsfilosofi
  • allergier och sjukdommar
  • komplementär och alternativ medicin
  • kostens betydelse för hälsa och välbefinnande
  • rädsla och oro - hopp, tillit och tro
  • Att lära känna sig själv bättre